Mededeling!! met wat voor smeerseltje pigmentvlekken verwijderen en behandelen Bekijken!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt als deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De intentie van pigment in je huid is om de schadelijke UV straling van de zon te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Ingeval je lang in de zon zit maakt je huid extra pigment aan, zodat je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
ouderdomsvlekken verwijderen
Het is mogelijk dat de pigmentverdeling in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere zomersproeten en ouderdomsvlekken. Dit kan zich vormen door de zon, maar het kan ook vanzelf gebeuren.

Bij ouderdomsvlekken is de oorzaak veelal de zon. De huid wordt te veelvuldig blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Hierdoor komen de vlekken ook het meeste voor op de handen of het gezicht. Want dat is wat het meeste wordt blootgesteld aan de zon, maar verschillende plekken zijn uiteraard niet uitgesloten.

Naast de zon zijn overige mogelijkheden ook huidveroudering, hormonale schommelingen, infectie van de huid en zelfs een genetische vatbaarheid. Als de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenstapeling van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen vaak niet heel erg attractief, het gros van de mensen wensen er bijgevolg ook met genoegen weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken beginnen dus door onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Vervolgens ontstaat er een ophoping van pigmentcellen op een bepaalde en gelijke plek. Hierdoor vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen vaak direct op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op andere plekken.

Pigmentvlekken op handen.


Pigmentvlekken zijn nauwelijks schadelijk voor de constitutie. Maar meestal worden ze door de persoon die een pigmentvlek heeft als onaantrekkelijk ervaren. In sommige gevallen kan een ophoping van pigment, zoals bijvoorbeeld een aangeboren moedervlek, wijzigen in een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit ontstaat als resultaat van gewone pigmentvlekken door onder andere de zon is echter zeer klein.

Indien pigmentvlekken voorkomen op de handen of andere plekken op het lijf, is dit vaak geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend beleven zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo Klik hier heel erg aantrekkelijk.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijk een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Ouderdom en pigmentvlekken


Hoe ouder de mens wordt, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken ontstaan. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Echter ook de zonnebank kan een aanleiding voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *